Véget ért minden idők legeredményesebb Sárkányhajó Európa - bajnoksága

A Magyar Sárkányhajó Szövetség eddigi legsikeresebb Európa-bajnoki szereplésén van túl. A versenynek az olaszországi Ravenna adott otthont, ahol a magyar legénységek elsöprő sikert arattak a sokszor nem ideális, nehezített körülmények ellenére. Az öt napig tartó viadal rendhagyóan a 2000 méteres versennyel kezdődött, majd a 200 és legvégül az 500 méteres távokkal folytatódott. A legénységeink versenyzésükkel kiemelkedtek a mezőnyből és naponta több alkalommal megtöltötték az éremátadó pódiumot. Versenyzőink összesen 36 érmes helyezéssel tértek haza. Hazánk 14 arany, 15 ezüst és 7 bronz érmet szerzett az Európa - bajnokságon, igy a nemzetek közötti versenyben a 2. helyezést szerezte meg, a legeredményesebb magyar klub az erős rangsorban elért kiemelkedő 3. helyezésével a Dunai Sárkányok Vác lett. A szövetség elnöke, Járosi Péter elmondta, az elmúlt évek sokszor kűzdelmes munkája meghozta az eredményét. A mai világban csapatsportban ilyen kiváló eredményt elérni nagy teljesítmény, gartulálok a hazánkat képviselő 330 versenyzőnek.

Tovább

Az Európa - bajnokság utolsó napján is csillogtak a magyar érmek

A legénységek már kicsit fáradtabban érkeztek a vasárnapi vegyes 500 méteres futamokra az elmúlt négy versenynapot követően. A magyar legénségek megvillantották felkészültségüket és állóképességüket, ma is szépen küzdöttek,hiszen két arany egy ezüst és egy bronz éremmel zárták sportolóink az Európa-bajnokságot. Versenyzőink Senior A, B és Premier kategóriákban állhattak a dobogóra.

Tovább

500 méteres éremzápor

A sárkányhajók 500 méteren csaptak össze szombaton, az Európa-bajnokság utolsó előtti versenynapján. Női és Open kategóriáké volt a főszerep, ahol a magyar legénységek ismét remekeltek. Nagyon izgalmas futamoknak lehettek szemtanúi a nézők, ahol néhány tizedek, olykor századok jelentették a különbséget a legénységek között. A küzdelmek során összesen 10 érmet zsebeltek be a Magyar Sárkányhajó Szövetség versenyzői, amely minden idők legjobb eredménye egy 500 m-es versenynapon.

Tovább

Három a magyar Igazság az Európa - bajnokság harmadik napján

Az Európa-bajnokság harmadik napján a 200 méteren a vegyes hajós futamokat rendezték. A vegyes hajós legénységeket felel-fele arányban alkotják női és férfi sportolók. A magyar sportolók vegyes legénységei kis- és nagyhajós kategóriákban is megmérettették magukat, melynek eredményeként két arany és egy ezüst érmet szereztek.

Tovább

Rövidtávon is remekeltek a sárkányhajósok

Az Európa - bajnokság a második versenynapon a legrövidebb távok Open és Női futamaival folytatódott. Izgalmasan alakult a versenynap, ahol borulások, ütközések és óvások színesítették a programot, azonban a magyar legénységek kiegyensúlyozott versenyzéssel 200 méteren is maguk mögé szorították más nemzetek hajóit. A dobogó legmagasabb fokára kis hajós kategóriákban a magyar Premierek, és a Senior A női állhattak, míg ezüst érmet a Senior A, harmadik helyezést pedig a Senior B korosztályban szereztek a sportolóink. A magyar eredmények 200 m-en, 3 arany, 3 ezüst és 1 bronz érem.

Tovább

Éremeső az Európa - bajnokság első napján

Sikeres első nappal indított a Magyar Sárkányhajó Szövetség a ravennai Európa - bajnokságon. Az első versenynapon a 2000 méteres távoké volt a főszerep, ahol a magyar legénységek szoros futamok és nagy küzdelmek mellett kiemelkedő eredményeket értek el. Négy arany-, hat ezüst- és két bronzéremet nyertek. A dobogó legmagasabb fokára Senior B Open, Premier Női, Senior A Open, és Senior A Mix kategóriákban állhattak a magyarok, míg második helyezéseket a Senior A Női Standard, Senior A Open Small, Senior B Női Small, Senior A mix Standard, Senior B mix Standard és a Premier mix Standard divíziókban sikerült elérni. A dobogó harmadik fokára pedig Senior A Női és Premier Open kategóriákban állhattak fel a sportolóink.

Tovább

Hamarosan összecsapnak az egyetemi sárkányok

Kevesebb mint egy hónap múlva rajtol a Sárkányhajó MEFOB második fordulója.Májusban kilenc egyetemi csapat mérettette meg magát Győrben, a MEFOB első fordulóján. A nyáron is keményen dolgoztak a csapatok, hogy a döntő fordulón megtarthassák vagy javíthassák helyezéseiket, szeptemberben pedig még inkább élesedik a helyzet és még nagyobb fokozatra kapcsolva készülnek.

Tovább

10 FŐS SÁRKÁNYHAJÓ MAGYAR BAJNOKSÁG

Az elmúlt hétvégén rendezte meg a szövetség a 9. 10 személyes Sárkányhajó Magyar Bajnokságot Domboriban. Rekord számú indulóval, verőfényes napsütésben zajlottak a versenyszámok. 200 és 2000 m-es távokat rendeztek, az összes korosztályban (U18, premier, senior). A szövetség és a klubok munkájának köszönhetően az ifjúsági csapatok száma is nőtt. A hétvégét jót hangulat jellemezte. Magas színvonalú verseny volt nagy harcokkal, energikus versenyzéssel.

Tovább

Sárkányhajó versenyek Győrben

Az elmúlt hétvégén Győr adott otthont egy nagyszabású sárkányhajós eseménysorozatnak. Pénteken az immár 19. Nebuló Kupa versenyein 46 iskolás legénység, az Egyetemi Sárkányhajó Bajnokság első fordulóján a MEFOB-on 9 egyetem legénysége csapott össze a Mosoni-Duna holtágán, szombaton pedig céges és baráti társaságok versengtek a fesztivál futamokban a csillogó érmekért és kupákért.

Tovább

OUTRIGGER SÁRKÁNYHAJÓ MAGYAR BAJNOKSÁG

Vasárnap zárult a kétnapos outrigger sárkányhajó bajnokság, amelynek idén Dombori adott otthont. A két napos bajnokság mindkét napján 150 méteres és 1500 méteres futamok kerültek megrendezésre. A szombati napon a premierek, az U24-es és az U18-as korosztály versenyzői eveztek pályára, akik többnyire békés időjárási körülmények között mérkőztek meg és nagyon fegyelmezetten álltak rajthoz. Vasárnap a szenior sportolók mérték össze tudásukat, akik az egész napos eső ellenére tisztességgel helyt álltak és keményen végig versenyezték a napot.

Tovább

Simi 2023

A Magyar Sárkányhajó Szövetség sportolói, idén a tervek szerint 2023. augusztus 7 - 13 között Pattayaban, Thaiföldön a 16. IDBF Nemzetek Közötti Sárkányhajó Világbajnokságon, 2023. szeptember 7 - 10. között Ravennában, Olaszországban a 19. EDBF Klub Legénység Sárkányhajó Európa - bajnokságon versenyeznek. Így Simi ismét útra kell, hogy elkísérje, segítse a magyar sportolókat a világversenyeken.

További információk
sarkanyhajo_63decc4f9361c.jpg sarkanyhajo_5a869a0f59f38.png --- sarkanyhajo_63e16c453c183.jpg
11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokság Európai Sárkányhajó Szövetség Magyar Sárkányhajó Szövetség Nemzetközi Sárkányhajó Szövetség Nemzeti Versenysport Szövetség 11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokság